Billede af Anne Sofie Ellesøe Olsen

Anne Sofie Ellesøe Olsen

cand.comm.

  • Universitetsvej 1, 42.1

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Undervisning

Baggrund

Jeg er uddannet fra RUC i 2012, hvor jeg er cand.comm. i journalistik med bachelor i Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg et semester var udvekslet til Minoritetsstudier på Københavns Universitet. Siden har jeg både beskæftiget mig med kommunikation i en interesseorganisation og med nyheder som skrivende journalist på dr.dk. I dag arbejder jeg som freelancer med fast tilknytning til Danmarks Radio med særligt fokus på sociale medier, og er derudover i gang med en diplomuddannelse i vejledning.

Vejledning

Jeg har fungeret som projekt- og specialevejleder på RUC siden august 2018, og har vejledt projekter og specialer med vidt forskellige undersøgelsesfelter, som for eksempel journalistik til børn, Danmarks Radios repræsentation og fremstilling af etniske minoriteter under folketingsvalget 2019, ugebladsjournalistik og dennes demokratiske dannelsespotentiale, inddragelse af hjemløse som kilder i danske papiraviser, journalistiske idealer i Dagbladet Informations dækning af voldtægt, publikumsforestillinger på Politiken og journalistikpraktikanters socialisering, mediernes framing af udviklingsbistand etc.

Interessefelt

Mine metodiske kompetencer favner i særlig grad kvantitative og kvalitative indholdsanalyser, tekstanalyser - herunder framing- og diskursanalyser, observationer, fokusgrupper og interview. Medier, magt, minoriteter og demokrati udgør det spændingsfelt, der især optager mig, hvor indenfor jeg mere konkret har beskæftiget mig med blandt andet gratisaviserne som en demokratisk ressource, mediernes forvaltning af ytringsfrihed med baggrund i fremstillingen af minoriteter med anden etnisk baggrund end dansk, den orientalistiske diskurs i mediernes dækning af Tyrkiet og EU mm.