Billede af Anne Sofie Ellesøe Olsen

Anne Sofie Ellesøe Olsen

cand.comm.

  • Universitetsvej 1, 42.1

    DK-4000 Roskilde

    Danmark

Hvis du har foretaget ændringer i Pure, vil de snart blive vist her.

Personlig profil

Undervisning

Baggrund

Jeg er uddannet fra RUC i 2012, hvor jeg er cand.comm. i journalistik med en bachelor i Kultur og Sprogmødestudier og et udvekslingssemester på Minoritetsstudier på Københavns Universitet.

Siden er jeg påbegyndt en diplomuddannelse i vejledning og supervision med særligt fokus på interpersonel-, og organisationskommunikation.

I praksis har jeg både beskæftiget mig med kommunikation i en interesseorganisation, nyheder som skrivende journalist, sociale medier som jourhavende på DR nyheders sociale medieredaktion samt tilrettelægning og afvikling af debatter på dr.dks debatformat, TÆT PÅ.

Vejledning

Jeg har fungeret som ekstern lektor på RUC siden august 2018, og har vejledt både basis-, fagmodul-, bachelor-, kandidat-projekter og specialer. Min projektvejledning har rummet mange forskellige undersøgelsesfelter, som for eksempel mediernes community management på sociale medier i et ytringsfrihedsperspektiv, journalistik til børn, repræsentation og fremstilling af etniske minoriteter under folketingsvalget 2019, ugebladsjournalistikkens demokratiske dannelsespotentiale, inddragelse af hjemløse som kilder i danske papiraviser, journalistiske idealer i dækningen af voldtægtssager, publikumsforestillinger på Politiken og journalistikpraktikanters socialisering, mediernes framing af udviklingsbistand, journalistroller i klimadækning, etc.

Interessefelt

Mine metodiske kompetencer favner i særlig grad kvantitative og kvalitative indholdsanalyser, tekstanalyser - herunder framing- og diskursanalyser. Medier, magt, minoriteter og demokrati udgør det spændingsfelt, der især optager mig, hvor indenfor jeg mere konkret har beskæftiget mig med blandt andet gratisaviserne som en demokratisk ressource, mediernes forvaltning af ytringsfrihed med baggrund i fremstillingen af minoriteter med anden etnisk baggrund end dansk, den orientalistiske diskurs i mediernes dækning af Tyrkiet og EU, mm.

Eksterne ansættelser

Journalist, Danmarks Radio

2015 → …

Kommunikationsmedarbejder, Projekt UDENFOR

20122015

Emneord

  • Kommunikation, Journalistik, Medier