Organisationsprofil

Visuel Kultur og Performance Design (VISPER) er en transdisciplinær forskningsgruppe, der trækker på brede traditioner indenfor Performance (studier) og Design (tænkning) i for at realisere transformative forskningsprojekter og -interesser på tværs af en række række felter.

I øjeblikket er gruppen hjemsted for forskningsprojekter og -interesser knyttet til kulturproduktion i relation til teatre, museer, kulturinstitutioner & -virksomheder, by- og miljøaktivister, designere og iværksættere. Gruppen har en særlig forpligtelse til at udvikle nye forskningsformater, eksperimentelle metodologier (ofte med inddragelse af kropsliggjorte og visuelle elementer), deltagelsesformer og samarbejde.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2000 2020

Bodies at Sea: 'Water' as Interface in Viking Heritage Communication

Haldrup, M., 2020, Tourism and Embodiment. Palmer, C. & Andrews, H. (red.). Routledge

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Minor urban studies: Seeing, mapping and enacting spaces

Samson, K. & Juhlin, C. L. Z., 2020, (Afsendt) Performing Institutions.

Radical Softness – Artistic methodology of encountering the other

Kærgaard, P., McGowan, M. K., Mouritzen, L. & Samson, K., 2020, (Accepteret/In press) I : PARSE.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Projekter 2006 2023

Aktiviteter 2003 2019

PQ 2019: the Prague Quadrennial for Performance Design and Space