Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningsgruppen Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier er en tværvidenskabelig forskningsgruppe som bedriver kritisk forskning inden for områderne sundhed, sundhedsfremme og sundhedsstrategier. Forskningsgruppen ser ulighed i sundhed som sit kernefelt. Afsættet for forskningen er samfundsmæssige, organisatoriske, ideologiske og teknologiske transformationer, som medfører ændrede patient- og brugerroller, medborgerskab, nye forståelser af sygdom og sundhed, nye professionelle roller og funktioner. Som en del af disse ændringer ser vi også på forskydninger i distribueringen af sundhedsressourcer, herunder menneskelige, teknologiske, vidensmæssige og økonomiske ressourcer.

I vores forskning fokuserer vi på, hvordan sundhedsindsatser og organiseringer af disse manifesterer sig politisk og i en praksis og hvilke implikationer og konsekvenser de kan siges at have. Vi studerer de mange variationer i hverdagslivet, som findes på grundlag af klasse, køn, alder og etnicitet, samt menneskers sundhedsforståelser og strategier for sundhed. Dette forbindes med forskning i samfundsmæssige og strukturelle forhold for at fremme sundhed. I andre dele af forskningen er sundhed i mindre grad genstand for forskningen, og fungerer snarere som et perspektiv, f.eks. på velfærdsindsatser.

Endelig har vi et fokus på bæredygtighed og bæredygtig omstilling, både inden for udvalgte områder som fødevarer, men også mere bredt i forhold til velfærdsteknologiers rolle i sundhed og i forhold til globale forandringer som fx aldring og migration.

Forskningen er kendetegnet ved sine teoretisk informerede empiriske projekter og mange projekter er gennemført i tæt samarbejde og samskabelse med eksterne partnere. En del projekter har teoriudvikling i forhold til sundhed og samfund som en del af deres mål for projektet. Ved hjælp af en bred vifte af human- og samfundsvidenskabelige teorier og metoder undersøger vi de subjektive og aktørnære erfaringer, oplevelser og forståelser i sammenhæng med sociale mønstre, og samfundsmæssige og strukturelle betingelser for sundhed.

Forskningsgruppen Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier bedriver forskning på højt internationalt niveau og samarbejder med andre forskere, nationalt og internationalt.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne.

Publikationer

Discursive Ethnography: Understanding psychiatric discourses and patient positions through fieldwork

Ringer, A. & Holen, M., 2020, (Afsendt) Analysing Health Communication: Discourse Approaches. Palgrave Macmillan

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Evaluering af Projekt Demensskolebænk på Tværs: Læring og tværprofessionelt samarbejde

Aamann, I. C., Dybbroe, B. & Liveng, A., mar. 2020

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

LEARNING PERSON-CENTERED DEMENTIA CARE: KNOWLEGDE LOST IN THE TRANSFER BETWEEN LOGICS

Bidragets oversatte titel: At lære person-centreret demenspleje: Viden tabt i transfer mellem logikkerLiveng, A., Aamann, I. C. & Dybbroe, B., 2020, (Under udarbejdelse) I : European Journal of Training and Development Studies.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Projekter

Aktiviteter

Chronic Living

Barbara Ann Barrett (Taler)

23 apr. 202025 apr. 2020

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedOrganisation og deltagelse i konference

Klinisk uddannelse nu og i fremtiden

Sine Lehn-Christiansen (Taler), , Mari Holen (Taler), , Kristian Larsen (Taler), , Malene Kjær (Taler), & Nana Vaaben (Taler)

26 mar. 2020

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedOrganisation og deltagelse i konference

Tidlig palliation

Betina Dybbroe (Arrangør)

11 apr. 2019

Aktivitet: Deltagelse i eller arrangering af en begivenhedOrganisation og deltagelse i konference

Priser

Bedste Abstract

Lehn, Sine (Modtager) & Holen, Mari (Modtager), 4 okt. 2017

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser

Ph.d. cup 2012

Holen, Mari (Modtager), 2012

Pris: Priser, stipendier, udnævnelser