Organisationsprofil

Research Group for Criminal Justice Ethics bedriver forskning i etiske spørgsmål vedrørende retssystemers indretning og virker. Dette favner også etiske spørgsmål, der knytter an til politiarbejde, domstolenes virke, og straffesystemets indretning. Et særligt forskningsmæssigt fokus ligger på spørgsmål om, hvilke handlinger der bør kriminaliseres, samt hvordan og hvor hårdt forbrydelser bør straffes.

Forskergruppen har i en årrække beskæftiget sig med en række mere præcise projekter, som f.eks. spørgsmål om brug af neurovidenskab i retssale, og anvendelse af såkaldte neurointerventioner i kriminalitetsforebyggelse. Endvidere har gruppen for nyligt igangsat projekt om de etiske aspekter ved anvendelse af kunstig intelligens i udmåling af straf.

Forskergruppen er hjemmehørende ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet, og består af seniorforskere og et skiftende antal Ph.D.-studerende og postdocs.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2006 2019

Paludan viser, hvad frihedsrettigheder indebærer

Lægaard, S., 18 jun. 2019

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Åben adgang

Religious Toleration and the Securitization of Religion

Lægaard, S., 2019, (Accepteret/In press) Spaces of Tolerance: The Changing Geographies of Religious Freedom in Europe. Gentile, V. & Bialasiewicz, L. (red.). Routledge, (Research in Place, Space and Politics).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Projekter 2013 2020

GMR: Globalizing Minority Rights

Lægaard, S.

07/11/201631/12/2020

Fil

Hvorfor vaccineskepsis og hvad kan man gøre for at øge vaccinedækningen?

Petersen, T. S. & Thomsen, F. K.

01/01/201601/04/2016

Projekter: ProjektForskning

Neuroscience and criminal justice ethics

Ryberg, J., Lippert-Rasmussen, K., Petersen, T. S. & Thomsen, F. K.

01/02/201301/01/2016

Aktiviteter 2006 2019

Globalizing Minority Rights workshop

Sune Lægaard (Deltager)