Organisationsprofil

Research Group for Criminal Justice Ethics bedriver forskning i etiske spørgsmål vedrørende retssystemers indretning og virker. Dette favner også etiske spørgsmål, der knytter an til politiarbejde, domstolenes virke, og straffesystemets indretning. Et særligt forskningsmæssigt fokus ligger på spørgsmål om, hvilke handlinger der bør kriminaliseres, samt hvordan og hvor hårdt forbrydelser bør straffes.

Forskergruppen har i en årrække beskæftiget sig med en række mere præcise projekter, som f.eks. spørgsmål om brug af neurovidenskab i retssale, og anvendelse af såkaldte neurointerventioner i kriminalitetsforebyggelse. Endvidere har gruppen for nyligt igangsat projekt om de etiske aspekter ved anvendelse af kunstig intelligens i udmåling af straf.

Forskergruppen er hjemmehørende ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab, Roskilde Universitet, og består af seniorforskere og et skiftende antal Ph.D.-studerende og postdocs.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne.

Publikationer

Accommodating toleration: on Balint’s classical liberal response to the multiculturalism challenge

Lægaard, S., 9 feb. 2020, I : Critical Review of International Social and Political Philosophy. 23, 2, s. 211-217 7 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Company-sponsered egg freezing, an offer you can't refuse?

Petersen, T. S. & Hansen, R. K., 17 mar. 2020, (Afsendt) I : The Journal of Medicine and Philosophy.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Projekter

ICE AGE: Cryopolitics and reproduction

Petersen, T. S. & Hansen, R. K.

01/09/201731/08/2022

GMR: Globalizing Minority Rights

Lægaard, S.

07/11/201631/12/2020

Fil

Hvorfor vaccineskepsis og hvad kan man gøre for at øge vaccinedækningen?

Petersen, T. S. & Thomsen, F. K.

01/01/201601/04/2016

Against Comfort: Political and Social Implications of Evading Discomfort

Ditte Marie Munch-Jurisic (Oplægsholder)

29 jan. 201930 jan. 2019