Organisationsprofil

Forskningen

Forskningen i Metrik adresserer samspillet mellem samfundsudvikling og teknologiudviklingen med særligt fokus på problemstillinger, der omhandler miljø, energi, natur og ressourcer. Forskere i gruppen arbejder tværfagligt, søger strategisk læring og er handlingsorienteret med forskning i og for bæredygtig udvikling inden for transport, energi, landbrug, byggeri, industri og turisme.

Forskningen i gruppen går ofte på tværs af det samfundsvidenskabelige og de naturvidenskabelige/tekniske hovedområde, eksempelvis relateret til studier af implementering af vedvarende energi, hvori teknologisk indsigt omkring ressourcestrømme og teknologivurderinger kobles med samfundsvidenskabelig viden om regulering og planlægning. Der arbejdes både med kvalitative data og kvantitative data herunder laboratorieforsøg og -analyser.

Forskningen i Metrik gruppen anskues inden for tre strategiske felter:

Omstilling til en ressourceeffektiv, grøn og konkurrencedygtig lavemissionsøkonomi: Inden for dette felt fokuserer forskningen mod at bidrage til udvikling af vidensgrundlaget for planlægning rettet mod grøn omstilling, cirkulær økonomi, bæredygtig transport og udvikling af bæredygtige produktions- og forbrugssystemer.

At beskytte og bevare naturkapital: Inden for dette felt orienteres forskningen mod udvikling af vidensgrundlaget, herunder metoder, teorier og koncepter, rettet mod beskyttelse og bevaring af naturkapital, eksempelvis ved studier af metoder til reduktion af plastik forurening eller ved udvikling af conservation agriculture. Hertil kommer desuden studier af hvordan økosystem funktioner og services kan danne grundlag for kompetenceopbygning og læring.

Beskyttelse mod miljørelaterede belastninger og risici for deres sundhed og trivsel: Inden for dette felt forskes der i at reducere miljøbelastningen fra eksempelvis transportsektoren (planlægning af kollektiv trafikforsyning, mobilitet), affaldssektoren (reduktion af mikro-plastaffald og udnyttelse af organisk dagrenovation) og landbrugssektoren (lukkede næringsstofkredsløb og kulstoflagring i jord).

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 1988 2018

Projekter 1997 2021

PARC: Partnerskab for Cirkulære Kommuner

Christensen, T. B.

01/08/201801/08/2020

Projekter: Forskning

LINC: LOOP CITY INtelligent Commuting

Christensen, T. B. & Villadsen, H.

01/06/201828/02/2021

Projekter: Forskning

Aktiviteter 1999 2018

Strategier for industrielle symbioser - Offentlige myndigheders rolle

Christensen, T. B. (Oplægsholder)
2 maj 2018

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidrag

Climate Change Mitigation

Christensen, T. B. (Oplægsholder)
20 mar. 2018

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidrag

TEFI Tourism Education Future Initiatives.

Meged, J. W. (Deltager), Holm, J. (Deltager), Haraszuk, S. M. (Deltager), Henriette Kragh Jacobsen (Deltager)
2 jun. 20186 jun. 2018

Aktivitet: Organisation og deltagelse i konference

Fil