Organisationsprofil

Innovation in Service and Experience, in short ISE, is a research group in the Department of Social Sciences and Business at Roskilde University. Innovation in Services and Experience (ISE) was a prioritised area in the Department of Communication, Business and information Technologies (CBIT) 2012-14.

Research area

The research area is how the innovation approach, including entrepreneurship, can be used to understand development problems in enterprises, the society and the economy. The group has a particular focus on service industries and the experience economy (including tourism, creative industries, food industries) and public-private collaboration, as well as service innovation related to public services. Innovation is a concept that can be used theoretically and empirically to understand change and development processes. The research will also focuses on the IT development as a carrier of innovation. Currently new developments in business and society emphasize service, experience, increased innovation and use of IT and new forms of organising and carrying out economic activities. Actual economic and industrial policy emphasizes innovation and entrepreneurship.

Focus on:

– Service innovation

– Experience economy

– IT in services

Netværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikation 2008 2018

Front-line Employee-Based Experience Innovation in Tourism

Jensen, J. F. & Sørensen, F. 2018 (Accepteret/In press) Integrating Service, Innovation and Experience Research. Scupola, A. & Fuglsang, L. (red.). Edward Elgar Publishing

Publikation: Kapitel i bog/rapport/konferenceprocesBidrag til bog/antologi