Forskningscenter for Problemorienteret Projektbaseret Læring

Organisationsprofil

De sidste snart 50 år har Roskilde Universitet udviklet problemorienteret projektbaseret læring. Dette forbinder Roskilde Universitet med andre danske og internationale universiteter, som arbejder med forskellige varianter af problembaseret pædagogik.

I 2018 besluttede Roskilde Universitet at oprette et nyt forskningscenter: RUC-PPL. Centret forsker i PPL i dets forskellige aspekter fra læringsteori, politik, situeret praksis, uddannelseshistorie og -filosofi til spørgsmål om evidens og effektmåling.

RUC-PPL tilstræber at bidrage til national og international forskningsbasering af både teoretiske og praktiske aspekter af PPL. Centret afholder workshops og konferencer, er vært for gæsteforskere og støtter udvikling af projektideer, videnskabelige publikationer, formidling og fondsansøgninger relateret til PPL og didaktisk udvikling i relation til PPL.