Organisationsprofil

Forskningscentret er et tværfagligt samarbejde inden for Institut for Naturvidenskab og Miljø, der fokuserer på brugen af røntgen-, neutron- og lysspredning for at forstå strukturen og dynamikken i selvorganisering i bløde materialer og inden for biologi.

Centret har til formål at skabe og lette nye interne samarbejdsindsatser og danne grundlag for nye tværfaglige forskningsprojekter. Desuden vil den klare og synlige profil tiltrække studerende på alle niveauer.

• Centret vil være synligt i det danske spredningsmiljø og drage fordel af den kommende verdensklasse forskningsinfrastruktur, ESS (European Spallation Source) og MAX IV (Synchrotron source) i Lund, Sverige.
  • Centret vil i tråd med Institut for Naturvidenskab og Miljøs forsknings strategi for 2017-2020 have fokus på nysgerrighedsdrevet tværfaglige forskerteams, fokus på deltagelse af studerende og udforskning af nye muligheder, der åbner op for at arbejde på ESS og MAX IV i Lund.
  • Centret vil også styrke anvendelsen af ​​teknikker komplementære til spredningsmetoder, såsom NMR og cryo-elektronmikroskopi, for at give input til og begrænsninger i modellering af spredningsdata.
  • Centret vil endvidere etablerer en platform for større tilskudsprogrammer, f.eks. inden for EU-baserede forskningsprogrammer.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2017 2018

• 7 Tidsskriftartikel
  • 2 Konferenceabstrakt i tidsskrift

Ten Years of High Resolution Structural Research on the Voltage Dependent Anion Channel (VDAC)-Recent Developments and Future Directions.

Zeth, K. & Zachariae, U., 20 mar. 2018, I : Frontiers in Physiology. 9, 108

Åben adgang

Vorticity topology of vortex pair interactions at low Reynolds numbers

Andersen, M., Schreck, C., Hansen, J. S. & Brøns, M., 2018, I : European Journal of Mechanics B - Fluids. 74, s. 58-67 10 s.

Åben adgang

A novel pAA virulence plasmid encoding toxins and two distinct variants of the fimbriae of enteroaggregative Escherichia coli

Jønsson, R., Struve, C., Boll, E. J., Boisen, N., Joensen, K. G., Sørensen, C. A., Jensen, B. H., Scheutz, F., Jenssen, H. & Krogfelt, K. A., 2017, I : Frontiers in Microbiology. 8, s. 263