Organisationsprofil

Organisationsprofil

Forskningscentret er et tværfagligt samarbejde inden for Institut for Naturvidenskab og Miljø, der fokuserer på brugen af røntgen-, neutron- og lysspredning for at forstå strukturen og dynamikken i selvorganisering i bløde materialer og inden for biologi.

Centret har til formål at skabe og lette nye interne samarbejdsindsatser og danne grundlag for nye tværfaglige forskningsprojekter. Desuden vil den klare og synlige profil tiltrække studerende på alle niveauer.

  • Centret vil være synligt i det danske spredningsmiljø og drage fordel af den kommende verdensklasse forskningsinfrastruktur, ESS (European Spallation Source) og MAX IV (Synchrotron source) i Lund, Sverige.
  • Centret vil i tråd med Institut for Naturvidenskab og Miljøs forsknings strategi for 2017-2020 have fokus på nysgerrighedsdrevet tværfaglige forskerteams, fokus på deltagelse af studerende og udforskning af nye muligheder, der åbner op for at arbejde på ESS og MAX IV i Lund.
  • Centret vil også styrke anvendelsen af ​​teknikker komplementære til spredningsmetoder, såsom NMR og cryo-elektronmikroskopi, for at give input til og begrænsninger i modellering af spredningsdata.
  • Centret vil endvidere etablerer en platform for større tilskudsprogrammer, f.eks. inden for EU-baserede forskningsprogrammer.

 

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2015 2019

Antibacterial mechanisms of GN-2 derived peptides and peptoids against E.coli

Saporito, P., Mojsoska, B. & Jenssen, H. (red.), 2019, I : Biopolymers. 2019, e23275.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Fate and effects of sediment-associated polycyclic musk HHCB in subtropical freshwater microcosms

Peng, F., Kiggen, F., Pan, C., Bracewell, S., Ying, G., Salvito, D., Selck, H. & van den Brink, P., 2019, I : Ecotoxicology and Environmental Safety. 169, s. 902-910 9 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Åben adgang
Fil

Isomorph invariance and thermodynamics of repulsive dense bi-Yukawa one-component plasmas

Lucco Castello, F., Tolias, P., Hansen, J. S. & Dyre, J., 21 maj 2019, I : Physics of Plasmas. 2019, 26, 11 s., 053705.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review