Organisationsprofil

Center i Barndoms-, Ungdoms- og Familieforskning perspektiverer med sin forskning, hvilke nye konsekvenser de samfundsmæssige moderniserings- og forandrings­processer har for børn og unges hverdagsliv.

Centrets overordnede arbejdshypotese er den, at kraftfeltet mellem ”individualisering og institutionalisering” påkræver ny forskning, herunder nye forståelser af betingelser for læring, nye former for normaliseringsprocesser og nye betingelser for inklusions- og eksklusionsprocesser. Vi omtaler også disse processer som minoriserings- og majoriseringsprocesser eller egentlige inddragelses- og udelukkelsesmekanismer, som bidrager til skabelse af, og kamp om, mere eller mindre magtfulde sociale positioner.

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2018 2018

• 3 Konferenceabstrakt til konference
  • 1 Bidrag til bog/antologi
  • 1 Tidsskriftartikel
  • 1 Leder

Appropriate readiness in Danish family and preschool education

Ellegaard, T., 30 aug. 2018

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Contesting early childhood professional identities: A cross-national discussion

Arndt, S., Urban, M., Murray, C., Smith, K., Schwadener, B. & Ellegaard, T., 12 jun. 2018, I : Contemporary Issues in Early Childhood. 19, 2, s. 97-116

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Det transparente barn i det transparente institutionsbyggeri: om at lave oplevelsesanalyser i og af institutionsarkitektur og institutionsliv

Rasmussen, K. & Kampmann, J., mar. 2018, Materialitet og læring. Martinussen, M. & Larsen, K. (red.). København: Hans Reitzels Forlag, s. 241-270 29 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Aktiviteter 2018 2018

• 2 Deltagelse i workshop, seminar og kursus

Parenting culture, childhood, and adult-child relations in the contemporary age