Organisationsprofil

Forskningscentret samler forskere fra de humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner. Organiseringen afspejler vores interesser for problemstillinger omkring arbejdsliv & demokrati, uddannelse & læreprocesser, familie, barndom & ungdom, marginalisering & inklusion samt køns- & ligestilling.

Centret samarbejder både nationalt og internationalt med universiteter, forskningsgrupper, andre forskningscentre, professionshøjskoler, faglige organisationer og offentlige institutioner.

Et centralt omdrejningspunkt for centrets aktiviteter er en interesse for subjektive og kollektive læreprocesser i relation til forandringer af arbejdet i velfærdsinstitutioner.

Forskningscenterets mål er:

• at skabe kritisk, dialogisk viden til kvalificering af faglighed og professionelt arbejde
  • at anvende og formidle aktuel viden om velfærdsarbejdet
  • at udfordre og kvalificere processer mod en mere deltagerorienteret og vidensbaseret velfærdsudvikling

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne.

Publikationer

Ambivalente afsløringer – jobkonsulenters erfaringer med diagnosers betydning for psykiatribrugeres deltagelse på arbejdsmarkedet

Weber, S. S., jun. 2020, I : Tidsskrift for Arbejdsliv. 22/2, 2020, s. 9-25 16 s., 1.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Asynkronitet og sortering i et accelereret uddannelsessystem.

Larsen, L., Weber, S. S. & Wulf-Andersen, T. Ø., 2020, I : Dansk Paedagogisk Tidsskrift. 20, 1

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Competence assessment – what is it, and for whom? A Conceptual and Societal Struggle emerging

Olesen, H. S., 2020, 12 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Projekter

Sustaining Employability through Lifelong Learning

Olesen, H. S.

01/07/201931/08/2022

Projekter: ProjektForskning

Fil

Peer-talk som ressource for børns sproglige læring

Ahrenkiel, A., Holm, L. & Skytthe Kaarsberg Schmidt, L.

01/01/201931/12/2020

Projekter: ProjektForskning

Oplæg om Social udvikling

Annegrethe Ahrenkiel (Oplægsholder)