Organisationsprofil

Forskningscentret samler forskere fra de humanistiske og samfundsvidenskabelige discipliner. Organiseringen afspejler vores interesser for problemstillinger omkring arbejdsliv & demokrati, uddannelse & læreprocesser, familie, barndom & ungdom, marginalisering & inklusion samt køns- & ligestilling.

Centret samarbejder både nationalt og internationalt med universiteter, forskningsgrupper, andre forskningscentre, professionshøjskoler, faglige organisationer og offentlige institutioner.

Et centralt omdrejningspunkt for centrets aktiviteter er en interesse for subjektive og kollektive læreprocesser i relation til forandringer af arbejdet i velfærdsinstitutioner.

Forskningscenterets mål er:

• at skabe kritisk, dialogisk viden til kvalificering af faglighed og professionelt arbejde
  • at anvende og formidle aktuel viden om velfærdsarbejdet
  • at udfordre og kvalificere processer mod en mere deltagerorienteret og vidensbaseret velfærdsudvikling

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2013 2019

The Chanllenge of Competence Assessment: Problematizing institutional regimes – proclaiming a paradigm shift

Olesen, H. S., 2019, (Accepteret/In press) Power and Possibility. Grummell, B. & Finnegan, F. (red.). Brill | Sense, 12 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

"1968" som metafor

Olesen, H. S., 2018, I : Samfundsøkonomen. 2018, 2, s. 36-39 4 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Projekter 2015 2021

Peer-talk som ressource for børns sproglige læring

Ahrenkiel, A., Holm, L. & Skytthe Kaarsberg Schmidt, L.

01/01/201931/12/2020

Projekter: ProjektForskning

Fil

nabo - Social Inclusion of Youth in The Nordic Region

Mogensen, K. & Barrett, T. E.

01/12/201830/09/2019

Projekter: ProjektForskning

Aktiviteter 2010 2019

Forelæsning på teoretisk pædagogikum