Center for Natur- og Nationalparkforskning

Organisationsprofil

Center for Natur- og Nationalparkforskning (CNNF) beskæftiger sig med de geografiske, økonomiske, politiske og ideologiske rammer som de forskellige parktyper udvikler sig under. Vi vil søge at udfordre de forestillinger som udvikler sig omkring de forskellige parktypers rolle, bl.a. gennem forslag til udvikling af nye parktyper og analyser af parkernes rolle for udviklingen af arealanvendelse og forvaltning af de områder, der ligger udenfor parkerne. En bærende idé for centrets arbejde vil være opfattelsen af en natur- eller nationalpark som et ’eksperimentarium’ for integreret flersidig bæredygtig arealplanlægning og –forvaltning.

Det er formålet med Center for Natur- og Nationalparkforskning at fungere som tværvidenskabeligt grundlag for en forskning-, undervisningsmæssig-, og formidlingsmæssig indsats rettet mod natur- og nationalparker. Center for Natur- og Nationalparkforskning formidler kontakt mellem forskere og studerende på den ene side og eksterne interessenter på den anden. Forskning og undervisning retter sig i CNNF-regi mod både kulturelle, samfundsmæssige og naturrelaterede aspekter af forskellige parktyper.

Centret vil samle og udføre forskning om:

• parkernes og deres omgivelsers naturhistorie og udnyttelseshistorie,
  • afvejning af beskyttelses- og benyttelsesinteresser i forskellige parktyper,
  • parkernes økonomi og betydning for den regionale udvikling,
  • parkforvaltning, herunder besøgsmonitering og dens betydning for naturovervågning og den rekreative og turistmæssige udnyttelse,
  • parkernes sundshedsmæssige betydning, samt
  • parkernes politiske og ideologiske rolle i samfundet.

Tilknyttede forskere

En række forskere fra Roskilde Universitet ses i oversigten herunder. Forskere fra andre universiteter, og uddannelses- og forskningsinstitutioner tilnykket Center for Natur- og Nationalparkforskning er:

Ib Johnsen, (KU), ibj@bio.ku.dk

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2018 2019

Hvad er energi- og miljøinnovation

Grindsted, T. S., 12 jan. 2019, Klimaledelse. Born Rasmussen, E. (red.). København: Forlaget Andersen, s. 1-8 8 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Fil

Late and Postglacial Sea-Level Changes in The Kattegat: the consequences to different coastal aquifers (on the islands Zealand and Anholt).

Schrøder, N., feb. 2019, I : Quaternary Studies. vol. Groundwater and Palaeoclimate, 13 s.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Mobilising for the Diffuse Market Town Hotel: A touristic place management project to reuse empty shops

Bærenholdt, J. O. & Grindsted, T. S., 2019, (Afsendt) Mobilities and Place Management. Lassen, C., Louise Holst Laursen, L. & Riber Larsen, G. (red.). Routledge, 15 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Projekter 2018 2022

Aktiviteter 2014 2018

• 7 Organisation og deltagelse i konference