Center for Natur- og Nationalparkforskning

Organisationsprofil

Center for Natur- og Nationalparkforskning (CNNF) beskæftiger sig med de geografiske, økonomiske, politiske og ideologiske rammer som de forskellige parktyper udvikler sig under. Vi vil søge at udfordre de forestillinger som udvikler sig omkring de forskellige parktypers rolle, bl.a. gennem forslag til udvikling af nye parktyper og analyser af parkernes rolle for udviklingen af arealanvendelse og forvaltning af de områder, der ligger udenfor parkerne. En bærende idé for centrets arbejde vil være opfattelsen af en natur- eller nationalpark som et ’eksperimentarium’ for integreret flersidig bæredygtig arealplanlægning og –forvaltning.

Det er formålet med Center for Natur- og Nationalparkforskning at fungere som tværvidenskabeligt grundlag for en forskning-, undervisningsmæssig-, og formidlingsmæssig indsats rettet mod natur- og nationalparker. Center for Natur- og Nationalparkforskning formidler kontakt mellem forskere og studerende på den ene side og eksterne interessenter på den anden. Forskning og undervisning retter sig i CNNF-regi mod både kulturelle, samfundsmæssige og naturrelaterede aspekter af forskellige parktyper.

Centret vil samle og udføre forskning om:

• parkernes og deres omgivelsers naturhistorie og udnyttelseshistorie,
  • afvejning af beskyttelses- og benyttelsesinteresser i forskellige parktyper,
  • parkernes økonomi og betydning for den regionale udvikling,
  • parkforvaltning, herunder besøgsmonitering og dens betydning for naturovervågning og den rekreative og turistmæssige udnyttelse,
  • parkernes sundshedsmæssige betydning, samt
  • parkernes politiske og ideologiske rolle i samfundet.

Tilknyttede forskere

En række forskere fra Roskilde Universitet ses i oversigten herunder. Forskere fra andre universiteter, og uddannelses- og forskningsinstitutioner tilnykket Center for Natur- og Nationalparkforskning er:

Ib Johnsen, (KU), ibj@bio.ku.dk

Publikationsnetværk Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på punkterne.

Publikationer 2015 2019

Algorithms and Climate Change: Knowing Acting Governing

Grindsted, T. S., 3 apr. 2019.

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Algoritmiske økonomier: Hvordan algoritmer performer markeder

Grindsted, T. S., 1 apr. 2019, I : Økonomi og Politik. 92, 1, s. 103-112

Publikation: Bidrag til tidsskriftReviewForskningpeer review

Fil

Hvad er energi- og miljøinnovation

Grindsted, T. S., 12 jan. 2019, Klimaledelse. Born Rasmussen, E. (red.). København: Forlaget Andersen, s. 1-8 8 s.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Projekter 2018 2022

Aktiviteter 2014 2019

• 7 Organisation og deltagelse i konference