Center for Arktiske Studier på RUC

Organisationsprofil

Center for Arktiske Studier på RUC (CAS) prioriterer udvikling af en praksisnær, tværfaglig og engageret forskning, der kan spille en central rolle i at adressere udfordringer i det moderne Grønlandske samfund, som en del af den arktiske region. Samarbejdet prioriterer synergier mellem forskning og uddannelsesudvikling, hvilket er i forlængelse af det igangværende samarbejde om studiestruktur og problemorienteret projektarbejde. CAS samler og synliggører RUC´s forskning om Arktiske forhold internt og profilere RUC eksternt.  Det gør vi ved fortsat at udbygge relationer på tværs på RUC og med relevante samarbejdspartnere i Arktis.

Dette sker ved, at

• udvikle og synliggøre den forskning der allerede foregår om Arktis
  • understøtte tværfaglige forskningsaktiviteter gennem netværksmøder mv
  • planlægge relevante konferencer
  • indgå i løbende dialog med forskere fra Ilisimatusarfik
  • udvikle bachelorkurser om Arktis på RUC

Publikationsnetværk

Nyligt eksternt samarbejde på landeniveau. Dyk ned i detaljerne ved at klikke på prikkerne.