VKs overdrevne detailregulering giver sur service

Presse/medie

Beskrivelse

SOSU-hjælpere har ringe muligheder for at leve op til kravet om at udføre sundhedsfremme i deres daglige arbejde. Samfundets stigende krav og detailregulering har taget overhånd, mener postdoc Sine Lehn Christiansen fra Roskilde Universitet, der står bag ny ph.d. om problemstillingen. Social- og sundhedshjælpere uddannes ikke som tidligere udelukkende til at hjælpe ældre med personlig pleje og rengøring. I dag lærer SOSU-eleverne også sundhedsfremme, hvilket handler om at sætte fokus på samt forsøge at ændre de ældres dårlige vaner for på sigt at forebygge sygdomme. Problemet er, at dette arbejde forhindres af et dagligt bureaukratisk tidstyranni. »Den helt ekstreme detailstyring på området spænder ben for, at man kan arbejde sundhedsfremmende i nævneværdig grad,« siger Sine Lehn -Christiansen, der i sin nyligt udkomne ph.d.-afhandling bl.a. har undersøgt, hvordan SOSU-hjælpere uddannes i og arbejder med sundhedsfremme, et begreb, der har været stigende fokus på i de senere år.
Periode10 mar. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVKs overdrevne detailregulering giver sur service