Virksomheder skal finansiere øget forskning

Presse/medie

Beskrivelse

Videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen (K) foreslår som oplæg til en kommende vækstplan fra regeringen, at danske virksomheder i højere grad skal investere i forskningen på landets universiteter. Der skal blandt andet lanceres et nationalt forum, hvor universitetsledelserne og erhvervslivets top skal mødes og knytte tættere bånd. Dette skal bane vejen for, at de danske universiteter kan blive en del af den europæiske elite og samtidig sikre samfundet vækst og nye arbejdspladser. Men professor Hans Ramløv fra Roskilde Universitet er skeptisk. - Det er et problem, hvis forskningen i stigende grad bliver til patenter, der så skal blive til forretningshemmeligheder. Så ender det med, at forskningen ikke kan anvendes til noget, siger han.
Periode20 apr. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVirksomheder skal finansiere øget forskning