Vilje. EU kan redde congoleserne, hvis EU vil

Presse/medie

Beskrivelse

Krisen i Congo udgør det rette tidspunkt for EU at demonstrere, at den europæiske forsvarspolitik ikke blot er symbolpolitik, men rent faktisk kan gøre en forskel. At EU griber til handling er så meget desto mere vigtigt, eftersom EU formentlig er den eneste aktør, som kan stoppe myrderierne i Congo. Sådan lyder udmeldingen i en kronik forfattet af Gorm Rye Olsen, institutleder ved Institut for Samfund og Globalisering ved RUC, der ligeledes påpeger, at et særligt brugbart instrument i EU-regi er de såkaldte kampgrupper med op til 1.500 mand, som alle er klar til at rykke ud med kort varsel. - Det er udelukket, at FN kan gøre ret meget andet end at opfordre parterne til at indstille kampene og overgrebene. Det vil i givet fald tage måneder, før flere FN-tropper vil kunne være på plads i det østlige Congo, lyder vurderingen fra Gorm Rye Olsen. (Side. Sektion. Default)
    Periode5 nov. 2008

Mediedækning