Videnskaben må yde sine bidrag til gode løsninger

• Bo Poulsen

Presse/medie

Beskrivelse

550 forskere fra mere end 50 lande har netop deltaget i den første verdenskongres for miljøhistorie, der blev afholdt i København og Malmø med Roskilde Universitet og Malmö Høgskola som arrangører. - Jeg har nok brugt omkring 800 timer forud for kongressen til at få det hele til at klappe. Belønningen er så, at jeg har en indbakke fuld af mails med masser af ros for arrangementet, siger miljøhistoriker og lektor Bo Poulsen fra RUC. Et af de indlæg, kongressen bød på, og som gjorde størst indtryk på Bo Poulsen, kom fra den østrigske forsker Fridolin Krausmann. Han har fundet frem til, at man før i tiden fik 40 gange så meget energi ud af landbruget, som man puttede ind i det. I dag putter man mere energi i form af kunstgødning og maskinkraft ind i landbruget, mens arbejdskraften er formindsket.
Periode19 aug. 2009

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVidenskaben må yde sine bidrag til gode løsninger