Vi vil gå til noget om vinteren

Presse/medie

Beskrivelse

Efter at oplysningsforbundene måtte skære hver fjerde undervisningstime væk, vendte kursisterne aftenskolerne ryggen mellem 2000 og 2005. Men nu er kursisterne ved at vende tilbage. Både LOF og AOF kan melde om fremgang de to seneste år. Formand for Dansk Folkeoplysnings Samråd Per Palludan Hansen mener imidlertid, at tilbagegangen for aftenskolerne begyndte før tilskuddet blev skåret væk, og han peger på, at beskæringen kom i en tid, hvor danskerne fik flere penge mellem hænderne og derfor alligevel havde råd til at gå på aftenskole. Men det er stadig ikke alle danskerne, der har råd til at tilmelde sig, hvilket er problematisk, da oplysningstanken bygger på at give mulighed for korttidsuddannede, mener Per Palludan. Den moderne aftenskole ligger generelt langt fra tankerne i Folkeoplysningsloven fra 1969, for det handler ikke længere om en udadvendt oplysning om samfundet, men om at entertaine sig selv, siger forsker i uddannelse på RUC Leif Emil Hansen. (Side. Sektion. 1. sektion)
    Periode11 dec. 2007

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVi vil gå til noget om vinteren
      Mediets navn/udløbFyens Stiftstidende
      Dato11/12/2007