Vi føler stadig mindre for vores kommune

Presse/medie

Beskrivelse

Danskerne ser kommuner som serviceleverandører frem for demokratiske fællesskaber, fordi de er skabt af fornuft og politik, ikke af følelser og kultur. Sådan konkluderer en arbejdsgruppe under Økonomi- og Indenrigsministeriet, som op til kommunalvalget har besøgt og nærstuderet demokratiet i 17 kommuner. følge Henrik toft Jensen kommunalforsker og professor ved Roskilde Universitet, er der en tæt forbindelse mellem den faldende identitetsfølelse og kommunalreformen i 2007, hvor en rækkekøbstæder med hver sin lokalstolthed blev fusioneret: ”Man skal ikke undervurdere, hvad det betød for borgerne i Korsør og Skælskør at blive en del af den nye Slagelse Kommune. For eksempel hvad man lokalt føler ved, at der på den gamle Korsør.
Periode15 nov. 2013

Mediedækning

Mediedækning

• TitelVi føler stadig mindre for vores kommune