Velkommen til fagre nye livmoder

Presse/medie

Beskrivelse

Brugen af kunstige livmodere til at komme udfordringer omkring reproduktion til livs, er ifølge kronikørerne Thomas Søbirk Petersen, ph.d. og lektor i praktisk filosofi på RUC, og Kirsten Hansen, mag.art. og ph.d.-stipendiat ved Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, en teknologi, vi bør byde velkommen. Det skyldes blandt andet, at kunstige livmodere vil bane vej for ligestilling imellem kønnene. Således vil kvinden nu få et valg mellem at gennemføre en graviditet eller ikke gennemføre en graviditet for at få et barn, og dermed kan parret i begge tilfælde være barnets genetiske forældre. Dertil kommer, at kunstige livmodere vil kunne reducere antallet af provokerede aborter, ligesom teknologien kan hjælpe infertile med at få opfyldt deres største drøm, nemlig at få et barn. (Side. Sektion. Første)
Periode28 okt. 2008

Mediedækning