Velfærden har tæret på fællesskabsfølelsen

Presse/medie

Beskrivelse

Udviklingen i velfærdsstaten har sløret den krisebevidsthed, som vi gennem historien faktisk har udvist flere gange, eksempelvis under 1970'ernes oliekrise, hvor alle hjalp til. Men denne bevidsthed er udbredt hos unge, mener historiker og lektor Henrik Jensen fra Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet. Han får mange positive tilbagemeldinger på sit forslag om social værnepligt, hvor man som ung i nogle måneder er tvunget til forskellige former for socialt, frivilligt arbejde, fra gymnasieelever landet over. - De unge kan sagtens se nødvendigheden af og nytten i eksempelvis en social værnepligt, og de virker generelt mere optaget af fællesskab, end de normalt får kredit for. De føler et ansvar, men vi er stadig der, hvor de - ligesom alle andre - skal føle en klar nødvendighed, før de involverer sig. Og den følelse giver politikerne dem ikke, tværtimod, siger Henrik Jensen.
Periode23 mar. 2011

Mediedækning