Velfærd. Børnefamilier bliver hårdest ramt

Presse/medie

Beskrivelse

M. Azhar Hussein fra Økonomisk Institut ved Københavns Universitet indgår sammen med Finn Kenneth Hansen og Henning Hansen, begge Casa, i forskergruppen omkring projektet "Konsekvenser af at have de laveste ydelser som forsørgelsesgrundlag" - et forskningsprojekt, som gennemføres sammen med Aalborg Universitet, Roskilde Universitet og Sociologisk Institut. I en analyse forklarer de tre forskere baggrunden for forskningsprojektet, nemlig de mange ændringer på kontanthjælpsområdet, som Folketinget siden 2002 har gennemført. Formålet har været at undersøge de forskellige konsekvenser, der følger af at have de laveste ydelser som forsørgelsesgrundlag, og tillige vurdere de forskellige effekter, der er ved at leve et hverdagsliv præget af netop de laveste ydelser. En af konklusionerne lyder blandt andet, at modtagere med en anden etnisk baggrund er markant overrepræsenterede blandt modtagerne af de laveste ydelser. Desuden viser undersøgelsen, at enlige uden børn har modtaget ydelserne i kortest tid, mens 74 procent af par med børn har modtaget dem i mere end syv måneder.- Det vil sige, at de fleste modtager de laveste ydelser i en længere periode. Det bekymrende er, at det er børnefamilierne, som primært bliver berørt af de laveste ydelser, og også dem, som modtager dem i længst tid, slår forskerne fast.2. sektion, side 8 (Side. Sektion.
    Periode8 apr. 2009

Mediedækning