Beskrivelse

Et blik rundt i verden viser, at hestekød umiddelbart ikke er blandt de særeste spiser. - "Der er ekstremt stor variation i, hvad man spiser rundt omkring i verden. I Europa vil man ikke spise insekter, men i Sydøstasien spiser man f.eks. store edderkopper," siger lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitetscenter Johan Fischer. Han henviser til, at vores kødvaner især bliver bestemt af vores religion, kultur og naturen omkring os: "Det afhænger af, hvilke dyr, der lever i vores nærmiljø og af, om de bliver opfattet som okay at spise. Men kød er også et følsomt emne, fordi det har et religiøst aspekt. F.eks. undgår musliner og ortodokse jøder svinekød, og mange hinduer undgår helt at spise kød." Privilegerede er mest kræsne Johan Fischer peger på, at der er en klar tendens til, at befolkningsgrupper, der har gode kår og en høj levestandard er mest følsomme og kræsne. Det skyldes helt naturligt, at befolkningsgrupper, der har svært ved at skaffe mad, simpelthen må nøjes med det, de kan få. Han mener dog, at europæerne generelt er åbne over for at smage nye kødvarer: Så længe der er tale om dyr fra pattedyrsgruppen, som vi ikke betragter som kæledyr, så er europæerne ret åbne for at smage nyt. Mange forbrugere synes f.eks. det kan være sjovt, at smage kænguru."
Periode18 feb. 2013

Mediedækning

1

Mediedækning

  • TitelSpiser de virkelig det?
    Mediets navn/udløbwww.epn.dk
    MedietypeInternet
    Dato18/02/2013
    PersonerJohan Fischer