Sorteper. Indiske terrorister er ikke al-Qaeda

• Ravinder Kaur

Presse/medie

Beskrivelse

Fordi Indien har en fortid med terror og vold, som går meget længere tilbage end til den 11. september 2001, er det ifølge Ravinder Kaur, adjunkt ved Institut for Samfund og Globalisering ved RUC, relevant at undersøge, hvorvidt den internationale diskurs om "krig mod terror" afstedkommer en dybere forståelse af terror i Indien. I en kronik påpeger Kaur blandt andet, at billedet af "krigen mod terror" passer som fod i hose med hindu-nationalisternes historiske opfattelse af muslimerne som "fjenden iblandt os". Således var muslimer i den historiske fortælling "angribere" fra det centralvestlige Asien, som undertrykte det hinduistiske Indien. Og selvom denne fortælling er historisk anfægtet, bliver den ofte gengivet for at stemple muslimer som de evige outsidere, hvis loyalitet over for nationen må betvivles. (Side. Sektion. Default)
    Periode20 sep. 2008

Mediedækning