Skal moral bestemme lovgivning eller omvendt?

Presse/medie

Beskrivelse

Ifølge Rockwoolfondens forskningsenheds seneste store undersøgelse af danskernes lovmoral accepterer vi med tiden love, vi oprindeligt var imod. I nogle tilfælde adopterer vi oven i købet den holdning, der ligger til grund for loven. Sune Lægaard, ph.d., lektor og forsker i praktisk filosofi-enheden "Straf og etik" ved Roskilde Universitet, finder det ganske naturligt, at vi tilpasser os de vedtagne love moralsk både i form og indhold. Han påpeger, at det er lettere for os at leve vores liv, hvis vores meninger ikke er i strid med den gældende moral, der kommer til udtryk i lovgivningen. Erik Bendtsen, ekstern lektor i filosofi ved Roskilde Universitet, ser ikke helt sådan på det. Ifølge ham er der en en almengældende og evig moral, der er hævet over loven og begrundet i eksempelvis religion eller naturret.
Periode25 feb. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelSkal moral bestemme lovgivning eller omvendt?
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato25/02/2011