SEXTINGET: Forskning - satte vi en mand på månen, før vi opdagede klitoris?

Presse/medie

Beskrivelse

Klitorissen blev skrevet ud af historiebøgerne i 1950'erne og blev først rigtig kortlagt i 1998 af Dr. Helen O'Connell. Vi har altså sat en mand på månen og opfundet internettet, inden vi forstod kønsorganet, som halvdelen af befolkningen går rundt med.

Selv i 2023 er kvinders lyst og begær stadig et lidt for vovet emne til at få de store forskningskroner. De penge, der flyver afsted til sexrelateret forskning, lander ofte der, hvor sygdomme giver samfundet ondt i økonomien, eller hvor det skæpper i kassen hos medicinalgiganterne.

For eksempel er salget af potensmidlet til mænd, Viagra, på lidt over to år steget med hele 260 procent. Mænd modtager forskningsstøtte til deres udfordringer med impotens, mens kvinders orgasmer ikke nødvendigvis bliver prioriteret på samme måde.

I dette afsnit får vi besøg af den skarpe lektor fra RUC og kønsforsker, Christian Groes, som har kastet sig over lyst, begær og den kvindelige seksualitet. Vi er nysgerrige efter at høre, hvorfor der er så lidt lyst til at finansiere forskning i kvinders orgasme.

I studiet: 
Gæst:
Christian Groes, lektor fra RUC og kønsforsker

Vært:
Sarah Gruszow Bærentzen

Tilrettelægger:
Gabrielle Dalgaard

Klipper:
Anders Bredsdorff

Periode11 aug. 2023

Mediedækning

1

Mediedækning