SCUM-profeten og hendes moderne søstre

• Camelia Elias

Presse/medie

Beskrivelse

Det er flere årtier siden, Valerie Solanas fremstod som feministisk desperado i USA. Men hun nåede at skrive et stykke litteratur, der stadig præger kønsdebatten og kunsten. Selv i dag finder kvinder inspiration i Solanas' vrede overfor det modsatte køn.

Valerie Solanas spøger endnu, for ordene fra hende fortsætter deres hærgen. SCUM-manifestet har opnået udbredelse fra USA til Europa i talrige oversættelser. Oprøret findes i versioner på tysk, fransk, spansk, italiensk, sågar tjekkisk, og herhjemme er studerende på RUCs Institut for Kultur og Identitet bl.a. blevet præsenteret for teksten. Camelia Elias, ph.d, er lektor i amerikanske studier på RUC og har undervist sine elever i Solanas....

læs videre her:

Emneord: Solanas, feminisme, Scum manifesto

Emne

Valerie Solanas
    Periode18 maj 2008

Mediebidrag

Mediebidrag

• TitelSCUM-profeten og hendes moderne søstre
      Mediets navn/udløbBerlingske Tidende
      MedietypeTryk