Regning for finanskrise sendes til u-landene

Presse/medie

Beskrivelse

Udviklingsbistanden skal skæres med 2,3 milliarder kroner i 2011-2013. Det står klart, efter at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om indholdet af den genopretningspakke, som skal bidrage til en genopretning af Danmarks økonomi. Ifølge udviklingsorganisationen IBIS svarer pengene til et års skolegang for halvanden million børn i Afrika. Dansk Folkeparti vil gerne have, at udviklingsbistanden bliver sænket til 0,7 procent, men statsministeren understeger, at fastfrysningen kun er midlertidig. Selvom Danmark stadig giver relativt mange penge i forhold til FN's krav, får nedskæringerne ifølge Gorm Rye Olsen, leder af Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, mærkbare konsekvenser. (Jens Beck Nielsen)
Periode26 maj 2010

Mediedækning

Mediedækning

• TitelRegning for finanskrise sendes til u-landene
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato26/05/2010