Rangordning kan føre til produktionsræs

Presse/medie

Beskrivelse

Det er ikke overraskende, at rangordningen af danske universiteter efter produktion af videnskabelige artikler per årsværk vækker debat. Det siger Peter Triantafillou, lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på RUC. Han har forsket i brugen af benchmarking og styring i den offentlige sektor og advarer universiteterne mod at lægge for stor vægt på ranglister og sammenligninger. Rektorkollegiets formand, Jens Oddershede, siger, at det er vigtigt, at universiteterne også sammenligner sig på evnen til at formidle forskningsresultater og til at uddanne kandidater. Peter Triantafillou påpeger, at for megen fokus på ranglister og indbyrdes konkurrence kan føre til ensretning af forskningen, fordi forskerne satser på de områder, hvor de ved, at de kan få publiceret mange artikler. (Side.12-13 Sektion. Hele avisen)
    Periode4 okt. 2006

Mediedækning

Mediedækning

• TitelRangordning kan føre til produktionsræs
      Mediets navn/udløbInformation
      Dato04/10/2006