Rødvinsmedicin har ingen dokumenteret virkning

Presse/medie

Beskrivelse

Del Flere undersøgelser skal dokumentere virkningen af resveratrol i mennesker. Flere undersøgelser skal dokumentere virkningen af resveratrol i menneske. Det er stoffet resveratrol, der findes i blandt andet rødvin , flere eksperter nu sår tvivl om stoffets effekt på mennesker. Så devisen om, at rødvin skulle være godt for helbredet, er ifølge universitetslektor Ole Vang på Institut for Natur, System og Modeller på RUC, ikke dokumenteret . Der er tidligere lavet forsøg med, at et dagligt glas rødvin skulle være sundt og forebygge sygdomme. Men det kan ligeså godt skyldes en generel sundere livsstil, siger han. For i en netop offentligjort ekspertkonklusion fra den internationale konference 'Resveratrol 2010', der blev afholdt i efteråret, lyder det fra forskerne, at 'den offentliggjorte evidens til dato ikke er stærk nok til retfærddigøre en anbefaling af kronisk indtagelse af resveratrol til mennesker udover de mængder, som kan opnås via en normal kost. Vi ved, at der er flere studier, der viser lovende resultater på dyr, men vi mangler simpelthen tilstrækkelige undersøgelser på mennesker. Der er ikke nogen dokumenteret virkning på mennesker, siger Ole Vang, der er lektor på Institut for Natur, System og Modeller på Roskilde Universitet.
    Periode27 jun. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelRødvinsmedicin har ingen dokumenteret virkning