Rådne forhold tvinger kokke på piller

Presse/medie

Beskrivelse

Forestil dig, at du ringer til chefen for at melde dig syg, og får at vide, at du bare skal tage et par panodiler og troppe op på arbejde. Eller at du bliver presset til at tage dobbeltvagter, for at få fri, næste gang din mormor er indlagt. Sådan er forholdene for mange tjenere, kokke og opvaskere, og det har alvorlige konsekvenser. Tal fra Arbejdsskadestyrelsen viser, at dobbelt så mange ansatte på hoteller og restauranter bliver syge af deres arbejde som for otte år siden. Tallene tegner et billede af en presset og benhård branche, hvor elendige chefer og urimelige arbejdsforhold presser ansatte til fysisk kollaps. - Det er et lavtlønsområde med mange løse ansættelser, hvor folk bliver hårdt udnyttet. Nogle firmaer har styr på tingene, men mange andre konkurrerer på laveste fællesnævner, lyder det fra arbejdsmiljøforsker Henrik Lund fra Roskilde Universitet.
Periode23 aug. 2012

Mediedækning

2

Mediedækning