Professorer: Universiteter bør afstå fra krigsundersøgelse

Presse/medie

Beskrivelse

Landets universiteter bør opgive samarbejdet med regeringen om at undersøge den danske krigsindsats i Kosovo, Irak og Afghanistan. Det skriver seks historieprofessorer i et brev til universiteterne, skriver Politiken. Udredningen er i strid med videnskabelig praksis og etik, mener forskerne, der bl.a. tæller Kurt Jacobsen fra CBS, Claus Bryld fra Roskilde Universitet og Bent Jensen fra Syddansk Universitet. Kritikken går bl.a. på, at myndighederne kan afvise at udlevere særligt følsomme dokumenter. Det får Kurt Jacobsen til at drage paralleller til forskning i Sovjetunionen. Det er de blå partier og Alternativet, der står bag undersøgelsen. Freds- og forsvarsordfører René Gade (Alt.) vil arbejde for, at undersøgelsen bliver retvisende. Indslaget forekommer ca. 0 min. inde i udsendelsen.
Periode10 sep. 2016

Mediedækning