Professoren og hans latter skal redde det skandaleramte akademi

Presse/medie

Beskrivelse

Søren Ulrik Thomsen er trådt tilbage som sekretær for Det Danske Akademi som følge af forårets skandale. Nu skal nyvalgt sekretær Lasse Horne Kjældgaard få akademiet tilbage på sporet. Spørgsmålet er, om nye medlemmer har lyst til at være med i forsamlingen.

Lasse Horne Kjældgaard er nemlig ikke bare »en skarpsindig« og »kvalificeret litterat« med »diplomatiske evner«, fortæller folk fra det litterære miljø, han har også »en homerisk latter«. Og netop latteren fremhæves som en af hans vigtige karakteristiska.

»Det kræver stor appetit, lyst til indflydelse og sans for komik at være sekretær for Det Danske Akademi. Lasse er en rigtig professor, der kan lide at tage alvoren og højtideligheden på sig og samtidig kombinerer den med sin store homeriske humor«, siger forstander for Johan Borups Højskole, Bjørn Bredal, der i en årrække var kultur-og litteraturredaktør på Politiken, mens Lasse Horne Kjældgaard var anmelder.

Latteren får den nye sekretær i den grad brug for, mener Erik Svendsen, lektor ved Institut for Kultur og Identitet på RUC og kollega med Lasse Horne Kjældgaard.

Emne

De danske Akademi