Pr-krigens første offer er sandheden

Presse/medie

Beskrivelse

Såvel medierne som krigens parter forsøger at skabe en samlet fortælling om krigen, som ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med sandheden. Det skriver adjunkt, ph.d. ved Roskilde Universitetscenter Mark Ørsten og Nete Nørgaard Kristensen, lektor, ph.d. ved Københavns Universitet, i et indlæg. Ifølge de to forskere er der ligheder mellem mediernes dækning af krigen i Irak i 2003 og den aktuelle konflikt i Mellemøsten, skønt der er tale om to meget forskellige konflikter. Et lighedspunkt er, at en kompleks fortælling reduceres til en mere overskuelig fortælling. Fortællingsrammen er i den aktuelle konflikt krigens civile og menneskelige omkostninger, skriver Mark Ørsten og Nete Nørgaard Kristensen. (Side.6 Sektion. Kultur)
Periode14 aug. 2006

Mediedækning

Mediedækning

• TitelPr-krigens første offer er sandheden
    Mediets navn/udløbPolitiken
    Dato14/08/2006