Politikens Poptillæg: Er rugemoderskab utopi eller dystopi?

Presse/medie

Beskrivelse

I Poptillægget i denne uge skal vi snakke om surrogati, familie og graviditet og om hvordan, det hele sovser rundt et forvirrende og spændende sted mellem ur-natur og popkultur.

Paris Hilton gør det, Kim Kardashian gør det, Sarah Jessica Parker gør det, Andy Cohen gør det. Eller gjorde det, fik surrogatbørn, båret og født af andre end dem selv. Måske fordi de havde svært ved at blive gravide, måske fordi de ikke orkede vand i benene. Kendtes brug af andres gravide kroppe har igen åbnet for samtalen om de etiske dilemmaer, der knytter sig til rugemoderskab. Er det utopi eller dystopi? At gøre svangerskabet til et arbejde - et arbejde, man kan blive betalt for eller betale andre for at udføre.Vært: Felix Thorsen Katzenelson

Producer: Sille Westphal

Gæster:

Camilla Tved, sexolog og jordemoder

Bodil Skovgaard, kulturskribent på Dagbladet Information

Anita Maskova, forsker i vores kulturelle billeder af graviditet

Periode10 mar. 2023

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelPolitikens Poptillæg: Er rugemoderskab utopi eller dystopi?
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbPolitiken
  MedietypePodcast
  Varighed/længde/størrelse55 min
  Land/OmrådeDanmark
  Dato10/03/2023
  BeskrivelseI Poptillægget i denne uge skal vi snakke om surrogati, familie og graviditet og om hvordan, det hele sovser rundt et forvirrende og spændende sted mellem ur-natur og popkultur.
  Paris Hilton gør det, Kim Kardashian gør det, Sarah Jessica Parker gør det, Andy Cohen gør det. Eller gjorde det, fik surrogatbørn, båret og født af andre end dem selv. Måske fordi de havde svært ved at blive gravide, måske fordi de ikke orkede vand i benene. Kendtes brug af andres gravide kroppe har igen åbnet for samtalen om de etiske dilemmaer, der knytter sig til rugemoderskab. Er det utopi eller dystopi? At gøre svangerskabet til et arbejde - et arbejde, man kan blive betalt for eller betale andre for at udføre.
  Vært: Felix Thorsen Katzenelson
  Producer: Sille Westphal
  Gæster:
  Camilla Tved, sexolog og jordemoder
  Bodil Skovgaard, kulturskribent på Dagbladet Information
  Anita Maskova, forsker i vores kulturelle billeder af graviditet
  Producer/forfatterPolitiken
  URLhttps://open.spotify.com/episode/1PAKjxONhQea8C9zVbRgCK?si=b4d7be4373134bcd
  PersonerAnita Maskova