Beskrivelse

Forældrevold mod børn er stadig et problem, og det er størst i familier med indvandrerbørn, viser en undersøgelse fra Københavns Kommune. Ifølge Yvonne Mørck, der er lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, skyldes det, at mange indvandrerhjem er "præget af et alders- og kønshierarki, hvor familiefaderen bestemmer det hele, og fysisk afstraffelse ligger mere lige for". Yvonne Mørck mener, at voksne, der har professionel kontakt med børn, bør vise handlekraft, når de får mistanke om vold. Det kan nemlig være svært for børnene selv at henvende sig til fremmede voksne. Derudover efterlyser hun bedre redskaber til at gribe ind med. Ikke i retning af skærpede straffe, men oplysning.
Periode2 nov. 2009

Mediedækning

Mediedækning

• TitelPædagoger til kamp mod vold i hjemmet