Overdreven skyldfølelse hos syge danskere

Presse/medie

Beskrivelse

Patienter mener, at årsagen til sygdom skal findes i dem selv og deres livsførelse og ikke i lægernes medicinske og genetiske forklaringer. Det fremgår af en undersøgelse fra Roskilde Universitet, hvor 200 norske og danske patienter har svaret på, hvorfor de selv mener, de er blevet syge, og hvad der har bidraget til bedring. Historiker og lektor ved Roskilde Universitet Tove Elisabeth Kruse står bag undersøgelsen, og hun påpeger, at det er en ny forståelse af synd, som ligger til grund for patienternes sygdomsopfattelse. - Tidligere forklarede man sygdom med, at man havde syndet mod Gud. I dag oplever patienterne sygdommen som noget, de selv er skyld i, fordi de har syndet mod sig selv ved ikke at tage ordentlig vare på sig selv, siger hun.
Periode11 aug. 2010

Mediedækning