Oppustelige overlevelsesbolde som et politisk statement i København

• Mads Christian Esbensen

Presse/medie

Beskrivelse

De amerikanske aktivister The Yes Men er kommet til København for at redde klimaet. De medbringer en oppustelig overlevelsesdragt kaldet Survivaball, der beskytter mod naturkatastrofer og terrorangreb, og de forsøger at overbevise folk om, at dragten er de store amerikanske virksomheders bud på en løsning af problemerne med klimaforandringer. Deres metier er at udgive sig for at være repræsentanter for magtfulde virksomheder og institutioner. - Det er en ny måde at drive politisk kampagne på, en mellemting mellem almindelig underholdning, dokumentarisme og politisk kommunikation. Jackass og Michael Moore. Det er interessant, siger Mads Christian Esbensen, ekstern lektor i politisk kommunikation ved universiteterne i København og Roskilde. Han er overbevist om, at gruppen kan danne skole for fremtidens politiske kommunikation.
    Periode12 dec. 2009

Mediedækning