Ny regering med den gamles politik?

• Martin Mose Bentzen

Presse/medie

Beskrivelse

Selvom den nyudnævnte uddannelsesminister Morten Østergaard (R) bedyrer, at man vil give universiteterne mere frihed, ser der ikke ud til at komme et opgør med den tidligere regerings "kæft-trit-og-retningsromantik", skriver Martin Mose Bentzen, ekstern lektor ved Roskilde Universitet, i et debatindlæg. Den nye minister har eksempelvis signaleret, at i bedømmelsen af forskeren skal det videnskabelige arbejde sidestilles med udenomsakademiske aktiviteter. Det, mener Bentzen imidlertid, er en fejlvurdering. Alt andet end at fremlægge videnskabelige resultater og være en god underviser må være den universitetsansatte sekundært, argumenterer han. "Uddannelsesministeren bør træde i karakter og hjælpe universiteterne med at styrke disse kerneområder, og universitetsverdenen bør benytte den lidt mere bløde og åbne tid efter magtskiftet til klart at melde ud, hvilken form vi ønsker den lovede frihed skal tage", konkluderer han.
Periode1 nov. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelNy regering med den gamles politik?
    Mediets navn/udløbFORSKERforum
    Dato01/11/2011