Ni ud af ti dødssynder ramte Niels Bohr byggeriet: Se dem her

Presse/medie

Beskrivelse

Forskere har kortlagt de ti hyppigste årsager til, at byggeprojekter løber af sporet. Vi tester dem på byggeriet af Niels Bohr Bygningen, der heller ikke blev færdig i 2021.

Niels Bohr-bygningen skal efter den nuværende plan stå færdig i sommeren 2022, og det er forventet, at byggeriet har en totaludgift på 4,5 milliarder kroner. Kim Haugbølle, der er seniorforsker på Aalborg Universitets (AAU) Institut for Byggeri, By og Miljø, mener, at Niels Bohr-bygningen er et eksempel på, at alt, hvad der kunne gå galt, er gået galt. Han har sammen med Kathrine Godsvig Laursen og Peter Højrup Søder, der begge er videnskabelige assistenter på AAU, skrevet et indlæg i Ingeniøren om kendetegn ved byggeri, der løber løbsk. Punkterne inkluderer bl.a. utilstrækkelig entreprenørerfaring og lav arbejdsproduktivitet.

Periode3 jan. 2022

Mediedækning