Når nydelse kommer før ydelse

Presse/medie

Beskrivelse

Der er sket en intensivering af nydelse i samfundet. Mange danskere bruger både flere penge på gourmetvarer og rejser, og nydelsen er efterhånden blevet noget, som de fleste gør krav på, selvom det er et luksusfænomen, som ikke kan holde ved. Flere eksperter peger på, at danskerne betragter nydelse som en rettighed, og at der er sket et skred i holdningen til at arbejde og gøre sig fortjent til efterfølgende luksus. Selv offentlige ydelser er noget, som vi gør krav på, men der er ikke nogen, der føler sig ansvarlig for at bidrage til dem, mener Henrik Jensen, lektor ved Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet. - Vi er gledet væk fra en forestilling om, at det er pligten, der driver værket, til, at det er rettigheder, der driver værket. Jeg har ret til mit liv, offentlige ydelser, til at rejse ned til Syden i 14 dage og til at få et barn på det offentliges regning, siger han.
Periode13 maj 2011

Mediedækning