Muslimer på Nørrebro er glade for at bo i København

Presse/medie

Beskrivelse

80 ud af 100 muslimer føler et stærkt tilhørsforhold til Nørrebro og til København. Samtidig mener 69 ud af 100, at mennesker med forskellig baggrund kommer godt ud af det med hinanden i bydelen. Over halvdelen er tilfredse med de lokale skoler og føler, at skolerne respekterer deres religion. Sådan lyder resultaterne i en ny rapport fra Open Society Foundations, der behandler muslimers livsvilkår i København. I rapporten, som offentliggøres torsdag, har man spurgt 100 muslimer og 100 ikke-muslimer på Nørrebro om det at være dansk og bo i København, ligesom man har udført en række kvalitative fokusgruppe-interviews. Medforfatter til undersøgelsen professor John Andersen fra Roskilde Universitet udtaler til P4 at i forhold til at have politisk indflydelse og til at blive accepteret som medborger, så viser undersøgelse at det rigtigt godt som københavner, men det går lidt sværere med Danmark som helhed.
    Periode3 mar. 2011

Mediedækning