Meritokrati. Den lange march mod demokrati

• Karin Buhmann

Presse/medie

Beskrivelse

Kina har en forvaltningsmæssig og retslig tradition med et højtudviklet forvaltningsapparat, som har en ledelsesform, der skal sikre, at det er de dygtigste, der leder landet. Hvis man ved det, bliver det nemmere at forstå den måde, Kina moderniserer og reformerer på. Det skriver Karin Buhmann, lektor på Institut for Samfund og Globalisering på RUC, i en analyse. Siden Maos død for 30 år siden har Kina løftet flere ud af fattigdom på kortere tid end noget andet land, og landet har gennemført en omfattende lovreform og en opbygning af retlige institutioner. Forholdene i Kina er dog ikke uden problemer, og landet vil næppe blive som vesten, men kineserne vil måske bevæge sig mere i retning af en større respekt for den enkelte borger, hvis deres retlige ballast bliver respekteret af omverdenen. (Side.6 Sektion. Kultur)
Periode26 jun. 2007

Mediedækning