Medieeksperter: Regeringens folkeskole er godt spin

Presse/medie

Beskrivelse

Det er i høj grad lykkedes for regeringen at lægge pres på lærerne i kampen om fremtidens folkeskole. Størstedelen af udspillet har været lækket til dagbladene forud for den officielle præsentation. Og der er i høj grad tale om dygtigt spin fra regeringens side, vurderer Mark Blach-Ørsten, studieleder på journalistik ved Roskilde Universitet: - Når vi generelt kigger på de artikler, så er det lykkedes regeringen at gøre skolereformen til et spørgsmål om ét problem og én løsning. Problemet er, at der ikke var nok timer, og løsningen er, at lærerne skal arbejde noget mere. Når det er lykkedes at sætte den dagsorden forholdsvis uimodsagt, så skyldes det netop, at man har valgt at sælge forskellige dele af udspillet som solohistorier til forskellige medier, siger han til Orientering på P1.
Periode12 dec. 2012

Mediedækning