Mænd tager mindre barselsorlov i Danmark

Presse/medie

Beskrivelse

Danmark er det eneste nordiske land, der ikke har øremærket en del af barselsorloven til mændene, og det er derfor, at de danske mænd holder mindre barselsorlov end mændene i vores nabolande, mener professor Nina Smith fra Aarhus Universitet. Dansk Folkepartis ligestillingsordfører Marlene Harpsøe mener, at en ændring i mændenes barselsvaner skal komme fra forhandlinger med arbejdsgiverne og ikke via lovændringer. Kønsforsker Kenneth Reinicke fra Roskilde Universitet påpeger, at man skal være forsigtig med, hvordan man diskutere emnet. Man bør tale mindre om tvang og i stedet fokusere på mændenes trang til at tage på barsel, siger han. DR2 Deadline 13-04-2009 klokken 22.30, midt i program, 9'30''/20' (Side. Sektion. 22:30)
Periode13 apr. 2009

Mediedækning