Lighedstanken er tilbage i Socialdemokratiet

Presse/medie

Beskrivelse

Lighedstanken har med blandt andet stilene fra Den Røde Skole atter vundet indpas på venstrefløjen, skriver professor i historie ved Roskilde Universitetscenter Claus Bryld i en kommentar. Lighed, sammen med frihed og broderskab, var tidligere indbegrebet af Socialdemokratiet, mens de andre partier kun ønskede frihed og broderskab. Da velfærdssamfundet var en realitet i 1970, sivede lighedstanken ud af S, og partiet lagde kursen mod midten. Nutidens ulighed er med Claus Brylds ord en "ond spiral, som Den Røde Skole vil bryde". "Den Røde Skole påpeger helt konkret de mekanismer, der skaber ulighed", skriver Claus Bryld, hvis eneste indvending mod Skolen er brugen af det DF-inspirerede ord 'danskerne' frem for 'folket' eller 'befolkningen'. (Side. Sektion. Default)
    Periode10 maj 2008

Mediedækning