Ligestilling: 'Man forestiller sig at kunsten er fritaget'

Presse/medie

Beskrivelse

Den svenske musikfestival Arvika Festival har bekendtgjort, at halvdelen af de optrædende musikere næste år skal være kvinder, mens arrangørerne bag både Roskilde Festival og Smukfest ikke vil bruge kønskvoter, fordi det vil påvirke "kvaliteten af musikprogrammerne". Således viser kunstverdenen ikke stor motivation for at deltage i ligestillingskampen. - Kvaliteten af kunsten ses generelt som værende vigtigere end at ændre på nogle samfundsstrukturer, netop fordi det er en verden, der er bygget op omkring æstetik, ånd og vurdering, fortæller Karen Sjørup, der er kønsforsker og lektor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet. Hun mener, at kunstverdenen bør bevæge sig væk fra at betragte manden som "den eneste leverandør af genialitet". (Sabrina Drevsfeldt)
Periode31 jul. 2010

Mediedækning