Lærere har fået faglighed på hjernen

• Martin Bayer

Presse/medie

Beskrivelse

Nu er det ti år siden, den første Pisaundersøgelse, som sammenligner skoleelever i en række lande, blev præsenteret kun tre uger efter, at Danmark havde fået en ny, borgerlig regering i november 2001. Da den første Pisa-undersøgelse kom, passede konklusionen til regeringens dagsorden, nemlig at fagligheden skulle tilbage i de danske folkeskoler. Men i dag er skoleledere, lærere og eksperter enige om, at de seneste ti år i folkeskolen har været præget af Pisa-undersøgelserne og de middelmådige resultater. Lærerne føler dermed, at de har måttet prioritere det faglige frem for det sociale og personlige, siger lektor og institutleder Martin Bayer, Roskilde Universitet. - På den måde er lærernes arbejde forandret, siger han.
Periode10 sep. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelLærere har fået faglighed på hjernen