Læger er akademikersnuder - civilingeniører er jævne folk

• Jens Peter Thomsen

Presse/medie

Beskrivelse

Jens Peter Thomsen, ph.d. på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, Roskilde Universitet, giver i en analyse sit svar på de uddannelsesmæssige forskelle mellem akademikerbørn og arbejderbørn. Han gør opmærksom på, at der eksempelvis på Københavns Universitets statskundskabsuddannelse er 17 gange større sandsynlighed for, at de studerendes forældre er akademikere, end de er ufaglærte, hvilket er en skævvridning, der ikke fremmer uddannelsesmobiliteten. - At uddannelsesmobiliteten skal øges skal nemlig ikke misforstås som en form for uddannelsessnobberi, hvor målet er, at vi alle skal have en universitetsuddannelse, sammenfatter Jens Peter Thomsen og konkluderer: - Nej, uddannelsesmobiliteten går begge veje, lige så attraktivt det skal være at læse på universitet for arbejderbørn, lige så attraktivt skal det være for akademikerbørn at tage en erhvervsuddannelse, postulerer han afslutningsvist.   (Side.22-23 Sektion. Hele bladet)
    Periode26 jan. 2009

Mediedækning