Kvinder går ikke efter lederposten

Presse/medie

Beskrivelse

En meningsmåling foretaget af Wilke for Agenda viser, at dobbelt så mange mænd som kvinder ønsker at blive leder. Helt konkret er der 21 procent af mændene, der ønsker det, mod 10,7 procent af kvinderne. Kønsforsker Karen Sjørup, der er lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, mener, at forskellen mellem mænds og kvinders tilgang til lederstillinger altid vil være der. Alle kvinder forholder sig nemlig til at få børn, og det begynder ofte samtidig med karrieren, forklarer kønsforskeren. - Det betyder, at der er en reel ambivalens mellem karriere og familie, og derfor vil der aldrig være en 100 procent ens lyst til at blive leder blandt kønnene, siger Karen Sjørup.
Periode17 mar. 2011

Mediedækning