Kulturel boykot af Israel er et tveægget sværd

Presse/medie

Beskrivelse

De europæiske regeringer er ikke meget for at diskutere muligheder for sanktioner over for Israel, men på universiteter og i kunstnerkredse er kritikken tiltagende. Morten Thing, der er forskningsbibliotekar ved Roskilde Universitet, er selv jøde og har været tæt på diskussionerne om en akademisk boykot fra dansk side. Han mener til dels, at boykot fra kunstnere og akademikere kan gøre en forskel. - Jeg tror, at det rykker noget at minde Israel om, at landet er ved at miste den moralske kapital, som kom ud af Anden Verdenskrig - ikke mindst er det vigtigt at signalere til offentligheden i Israel, at uanset hvad deres politikere siger, så står de europæiske jøder altså ikke bag den nuværende politik, vurderer han. (Anna von Sperling)
Periode20 aug. 2010

Mediedækning